10x Ameland met kinderen

Gepubliceerd op 12 augustus 2022 om 15:38

Dit jaar verruilden wij de mooie Veluwe voor het iets noordelijker gelegen Ameland voor onze zomervakantie. Ameland bereik je met de boot, als je zonder auto op de boot gaat duurt de overtocht zo’n 12 minuten. Met auto ben je 50 minuten onderweg. Is Ameland leuk met kinderen? Ik neem je in dit blog mee op Ameland.

Vakantie met kinderen naar Ameland

Waarom op vakantie met kinderen naar Ameland?

Hoewel ik een blog schreef over de beste reistips voor kinderen in de auto vind ik het nog altijd spannend om lange afstanden af te leggen met de kinderen. Wij wilden het dus dicht bij huis zoeken, maar mijn man wilde graag de kinderen meenemen naar het strand en de zee. De zee heeft altijd iets magisch en toen we de kinderen vroegen hoe ze op vakantie wilden zongen ze in koor: Met de boot. Zo gezegd, zo gedaan. We gaan naar 1 van de Waddeneilanden en na wat speurwerk kwamen we uit op Ameland. Op de eilanden heb je voldoende zee en strand. Je kunt mooi fietsen, altijd mooi weer en het is niet te ver reizen met kinderen Daarom kozen wij voor Ameland.

 

Wat is er te doen op Ameland?

Op vakantie moet je kinderen vermaken dus zoek altijd naar een camping of vakantiepark met voldoende faciliteiten zoals een zwembad, horeca, speeltuinen en indoor speelgelegenheid (voor de slechtere dagen) en een animatieteam. Wij verbleven op recreatiepark Klein Vaarwater en die voldoet aan al deze eisen. Dit is punt 1) wat belangrijk is voor je vakantie op Ameland met kinderen. Een goede camping met faciliteiten.

Camping Ameland met kinderen

Punt 2) Huur fietsen
Ameland is niet super groot en daarom leuk om te ontdekken per fiets. Wij huurden voor 100 euro 2 duo fietsen voor 5 dagen. Kun je niets van zeggen. Zeker als je zonder auto naar het eiland gaat kun je je per fiets prima verplaatsen. Je kunt door de dorpjes van Ameland fietsen, maar een ritje door de duinen is zeker de moeite waard. Voor kinderen erg leuk omdat er tussen de duinen genoeg te beleven valt.

fietsen met kinderen op Ameland

Punt 3) Boek een robbentocht
Niets is leuker voor kinderen dan om op zoek te gaan naar zeehonden. Met de robbentocht ga je zeehonden zoeken, mag je eruit op een schelpenbank en kun je zelf naar Terschelling varen als je dat wilt. Een tip om te doen met kinderen. Aan boord kun je allerlei lekker dingen vinden en zeehonden gegarandeerd. Nadeel: Zon trip duurt wel 3 uur! Hou hier rekening mee.

activiteiten kinderen Ameland

Punt 3) Ga naar de zee
Voor ons de reden om naar Ameland te gaan, de zee en het strand! Als je door de duinen fietst kom je uit bij de zee en kun je spelen op het zand. Schepjes en emmers mee in de tas en ook een zak voor alle schelpen. Uren vermaak en lekker uitwaaien voor papa en mama. Tip neem een kleedje en een tas met eten mee en ga lekker picknicken op het strand. Pas op voor de nieuwsgierige meeuwen. Bang dat je kinderen zich gaan vervelen? Check deze 13x leuke spelletjes voor op het strand.

 

Punt 4) Recreatiepark de Vleijen
Tussen Nes en Buren ligt recreatiegebied De Vleijen. Dit is een park met speelgelegenheid voor kinderen. De slingerende schelpenpaadjes voeren je langs duintjes, bomen, struiken en water.

Kinderen kunnen zich vermaken met de verschillende speeltoestellen die er staan, zoals glijbanen, een klimpaal, een vlot en een kasteel dat zich middenin de vijver bevindt. Super leuk voor een paar uurtje buitenspelen en ontspannen. Er is een strandje aangelegd en ook worden hier suplessen gegeven (ook leuk om naar te kijken, haha).

spelen Ameland kinderen. Vakantie

Punt 5) Indoor avonturen golf Ameland
Bij slechter weer kun je je ook prima vermaken op Ameland. Ga met je kinderen midgetgolfen bij avonturengolf Ameland. Droom jij er altijd al van om op de bodem van de zee te lopen? Kom dan indoor midgetgolfen in de onderwater wereld van Ameland. Probeer de gekste en spannendste midgetgolf banen uit, terwijl je meegenomen wordt in de diepste geheimen van de zee. 18 holes vol spanning en avontuur. P.s niet geschikt voor kleintjes (die van ons is twee en vond het eng en donker).

 

Punt 6) Vuurtoren beklimmen
In Hollum staat de vuurtoren van Ameland en deze is 7 dagen per week geopend voor bezoekers. Je kunt hier voor een paar euro naar boven klimmen en boven heb je natuurlijk een spectaculair uitzicht over het eiland en over de Noordzee. Kun je de andere eilanden zien liggen? Onder de vuurtoren zit een pannenkoekenrestaurant waar je heerlijk kunt eten met de kinderen na afloop.

Vuurtoren Ameland

Punt 7) Natuurcentrum Ameland
Getuige zijn van het ontstaan van het Waddengebied, op spectaculaire wijze op reis door de Amelander natuur en een duik in de onderwaterwereld van de Noordzee. Beleef het in Natuurcentrum Ameland.

Leren en beleven

In Natuurcentrum Ameland geniet je van bijzondere tentoonstellingen, animaties en het zeeaquarium. Leren én beleven gaan er hand in hand. Ga op spectaculaire wijze op reis door de Amelander natuur. Betreed de fascinerende onderwaterwereld van de Noordzee in het watertheater en ervaar de uitgestrektheid van het Wadden- en Noordzeegebied op het uitzichtplateau.

Blotevoetenpad
Bij het natuurcentrum is een blotevoetenpad aangelegd die ook te bewandelen is zonder een bezoek te brengen aan het centrum.

 

Punt 8) Watersporten op Ameland
Op Ameland kun je natuurlijk heerlijk watersporten. Zeker voor de oudere kinderen een uitdaging om te doen. Denk aan kitesurfen, surfen of blokarten (over het strand). Maar ook kajakken of met een kano door de Noordzee kan gewoon op Ameland. Laat de avonturier in je los.

vakantie met kinderen op Ameland. Wat is er te doen?

Punt 9) Demonstratie paardenreddingsboot
Tijdens de demonstratie van de paardenreddingboot op Ameland trekken 10 stoere paarden de reddingboot met donderend geweld over het strand en door de branding in zee. Informeer bij de VVV wanneer deze acties gedaan worden.

 

Punt 10) Speeltuin Hollumerbos te Hollum
In het Hollumerbos is een wandeling met allerlei speeltoestellen te vinden wat vooral leuk is voor de jongeren kinderen tot een jaar of 6.

 

Is Ameland leuk met kinderen?

Duidelijk dat Ameland met kinderen super leuk is, je kunt er van alles doen en er valt van alles te beleven. Je komt thuis met veel mooie verhalen, schelpen en dode kwallen. Een vakantie om nooit meer te vergeten.

 

 

Ben jij al eens op de Waddeneilanden geweest?

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.