Verse producten zo vanaf de boerderij, waar vind ik dat?

Iedereen wil wel verse producten, zo vanaf de boerderij bij jou thuis. Eitjes vers van de kippen, melk van de koeien en de aardappelen zo vanaf het land. Maar niemand heeft tijd om allemaal boerderijen bij langs te gaan. Hoe kun je in het noorden toch verse boerenproducten bij jou thuis krijgen? Ik maakte kennis met De Streekboer. (H)eerlijk lokaal eten. Lees maar mee.

Lees meer »

Snelle en gezonde maaltijden met een druk gezin!

Je kent het vast wel school, werk, sporten en tussendoor huilende kinderen en stinkende luiers. Oh ja, vanavond zwemles! Hoe moet je dit toch allemaal handelen. Ik wil graag een gezonde maaltijd op tafel krijgen voor mijn kinderen maar vaak ontbreekt het aan tijd. Tijd om gewoon lekker en gezond te koken. Hoe krijg ik toch snel en simpel een gezonde maaltijd op tafel? Ik vertel je mijn tips

Lees meer »

Poffertjes 7x anders..

Mijn kinderen vroegen naar poffertjes en eerlijk gezegd had ik niet eens een poffertjespan, ik bedoel: Waarom zou ik zo veel kleine poffertjes gaan bakken? Als ik ook gewoon een paar pannenkoeken kan bakken? Maar onder het mom van: voor je kinderen doe je alles kocht ik een poffertjes pan en ging ik poffertjes bakken, volgens traditioneel recept.

Lees meer »

Groente en Fruit fermenteren kun je leren!

Ik schreef al een blog over mijn opvoeding. Hoe ik als komkommermeisje opgroeide in het tuinbouwgebied en vanaf mijn 12e levensjaar hard meewerkte in het komkommerbedrijf van mijn ouders. Eet je dan ook veel komkommers? Kreeg ik vaak als vraag en dat antwoord was : Ja. Iedere dag!

Lees meer »

Ons Kerstdiner met mosterdsoep en gegratineerde garnalen!

Met de kerstdagen in het vooruitzicht deel ik je alvast ons menu. Niet heel erg chique en uitgebreid, wel lekker en een keer iets anders. Bij mijn schoonfamilie is het een traditie om gegratineerde garnalen in tomatenroomsaus te eten. Elk jaar staat dit weer op het menu. Heerlijk. Hierbij het recept. Voorafgaand maak ik een heerlijke mosterdsoep die je best een dag van te voren kunt bereiden (de tweede dag is de soep vaak lekkerder) dit zorgt ook voor minder stress op de dag zelf. Praktische tips om stress voor het kerstdiner te vermijden.

Lees meer »