Home » Recepten » Arretjescake in het Drents.

Arretjescake in het Drents.

Gepubliceerd op 12 maart 2021 om 19:31

Ik, als echte Drent kan jullie dit recept voor arretjescake niet weerhouden.

Niet gezond, niet voor diéters, maar wel heul lekker..

 

Een superlekker naogerecht. het mooie is: hij huuft niet in de oven. Beetie jammer: der zit barre veul calorieën in. Maar die kuj der naotied wel weer oftrimmen.

 

Wat bi'j neudig:

- 180 gr. brune basterdsuker

- 5 eetlepels cacao

- 240 gr. roombotter zonder zolt

- 175 gr Mariabiskwi

 

En wieder is het handig daj een deegroller, een kom, een steelpannegie, een cakeblik, een theedoek, een holten snieplaank, bakpapier of plastic folie bij de haand hebt.

 

Zo maak ie hum:

Doe de Mariabiskwiegies in een schone theedoek. Maak der kleine krummelties van deur der mit de deegroller overhen te rollen. De krummels mut niet te klein worden, ongeveer 1,5 tot 2 cm groot, maar der magt ok gerust wat kleinere krummelties tussen zitten.

 

Loat de botter smelten in een steelpannegie op een laag pittie.

Zet het pannegie daornao op een holten plaank. Dan koelt de botter niet zo snel of. Meng de cacao en de suker derdeur. 

Daorna spatel ie de kiekkrummels deru het mengsel en stort ie de massa in een cakeblik, waoraj van te veuren plastic folie ublegd hebt. Druk de cake goed an.

 

Zet de cake in de koelkast en laot hem minstens drie uur staon. Dan wordt ie mooi stief. Snie de Arretjescake in mooie plakkies.

 

Eet smakelijk!

In de koelkast blef de cake wel een aantal dagen goed.

Vuul ie oe schuldig nao het eten van een plakkie van die Arretjescake? Dan kuj twintig baanties gaon zwemmen, een halg uur wandeln, voetballen of fietsen. Of vief uur tillevisie kieken.... ;) 

 

 

bron: wiesneus 2021; Huus van de toal. 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.