Hoe maak je lekkere bananenbrood?
of nou ja, lekker: ligt eraan aan wie je het vraagt!
Als je mijn blog over mijn koolhydraatarm dieet hebt gelezen weet je dat ik bezig ben om gezondere/andere recepten uit te proberen. Zo heb ik een caloriearme bananenbrood gebakken.
Ik vond dit best te eten. Maar ik merk dat de kinderen het niet heel erg lekker vonden. Ik denk dat dit ook komt door de havermout, havermout geeft toch altijd wel een speciale smaak vind ik.
Havermout is 'the magic word' als het gaat om afvallen trouwens. Het schijnt knetter gezond te zijn.
Hoe dan ook wil ik dit recept graag met je delen, zodat ook jij kunt experimenteren met bananenbrood.

Dit recept vond ik op: makkelijk afvallen. Met zo'n naam ben je er al dacht ik! :)
Je hebt maar een aantal ingrediënten nodig:
- 100 gram havermout
- 3 bananen rijpe
- 3 eieren
- 50 gram gehakte walnoten
- 2 el kokosolie gesmolten
- 1/2 tl vanille-extract
Het maken is supersimpel. De bananen prakken, havermout, eieren, vanille-extract en kokosolie aan toevoegen. Walnoten even stampen en er door doen. Dit even mixen in een bakblik doen en klaar is kees.
30 tot 40 minuten in de oven op 175 graden.
Wil je een keer iets anders? Maak dan een Worteltaart
ook heel lekker!
Andere recepten met havermout:
Gewoon omdat het zo knetter gezond is, moet je het even leren eten. Hierbij nog wat tips wat je allemaal met havermout kan maken.
- Pannenkoekjes van havermout
- Havermoutmuffins met appel en kaneel (staat hier nog op het to-do lijstje)
- Havermoutkoekjes
- Gewoon pap met havermout en vruchten
- Smoothie (zoete spinazie)
Lees hier trouwens: Bananenpannenkoeken met 3 ingrediënten

Leuke weetjes:
Havermout verlaagd je cholesterol gehalte, bevat geen gluten en verlaagd de kans op hart en vaatziekten!
Eet smakelijk!
Liefs Lisanne

Reactie plaatsen
Reacties