Kindvriendelijke pizza's en varianten op pizza

Gepubliceerd op 12 maart 2021 om 19:32

Zelf pizza maken! 

Kind vriendelijk recept.

 

Welk kind is er niet gek op? Maar Pizza's zijn vaak duur, vettig en er zit altijd iets op wat je niet lust. Helemaal wat kinderen niet lusten. Daarom besloten wij om zelf pizza te gaan maken. Heel erg lekker. De kinderen kunnen zelf kiezen wat ze er op willen en je kunt er een leuke activiteit van maken door zelf het deeg te maken. Zo heb je snel kindvriendelijke pizza's die je gewoon thuis kunt maken. 

Nadeel

Het nadeel van zelf pizza maken vind ik altijd de rommel die het geeft. Als ik met mijn kinderen pizza's ga maken dan zit niet alleen de tafel, maar ook de grond en de kleding onder de bloem. Geen idee van wie ze deze onhandigheid hebben. Maar als wij zelf pizza maken dan lijkt het wel alsof er een poederbrief is geknapt in ons huis.

 

Ook ben ik altijd onhandig als ik een pizza wil draaien in de oven of uit de oven moet halen. Een Pizzaschep van cookinglife is daarom ideaal voor mij. Zo kan ik veilig de pizza uit over halen zonder te verbranden! 

Ook handig: gebruik de pizzaschep voor al je gebak, brood, of andere heerlijke culinaire creaties uit de oven. Zelfs voor hete pannen kan het een uitkomst zijn.

 

Wist je dat je pizza kunt bakken op de barbecue? met de Pizzaschep voor bbq  leg jij met gemak de pizza op de barbecue en zonder brandwonden haal je hem er ook weer af! 

Houd uiteraard altijd de aandacht op de pizza gevestigd. Je zal niet de eerste zijn die even afgeleid is en dat alsnog de pizza van de schep valt. Dat zou natuurlijk zonde zijn!

 

Op zoek naar een alternatief voor pizza?

* Affliatielink

KokenKoken

Maak dan eens een wrap pizza

Na wat googelen kwam ik bij wrap pizza's. Je weet wel, gewoon een wrap (tortilla). Die beleg je met tomatenpuree (ik heb altijd een pakje van SUGO die groene, daar voeg ik wat verse knoflook aan toe). Vleeswaren erop, groente (vaak komen wij niet verder dan ui en zoete paprika) en geraspte kaas. Het ideale hiervan is dat het maar vijf minuten in de oven hoeft (200 graden). Met een pizzaschep van cookinglife haal je deze weer heel makkelijk en veilig uit de oven.

 

Het smeert dus niet zo veel, het is snel klaar en elke wrap kun je weer anders beleggen. 

Zelf vind ik met rosbief en rode ui lekker. Wanneer de wrap na vijf minuten uit de oven komt doe ik er wat rucola over. Heerlijk.

Glaasje rode wijn erbij.. Dit is optioneel natuurlijk. ;)

 

Als je zelf het deeg maakt dan krijg je nog wel eens rare vormen en dikke randen die half gaar zijn. Met een wrap heb je dit probleem natuurlijk niet. Nog een voordeel. 

 

Sinds wij wrappizza hebben gemaakt met de kinderen, willen ze niet anders mee. En mama ook niet, qua schoonmaken. Ideaal.

 

Niet heel gezond

Oke, het is niet de meest voedzaam en gezonde maaltijd. Maar je kunt de wrap pizza gezonder maken door volkoren wraps te gebruiken ipv de gewone. Ook kun je denken aan zalm op de wrap. Slanke kaas en meer groenten. Maar ach.. een keer wat minder groente is ook oke ;) 

Je hebt trouwens ook wraps gemaakt van groente bijvoorbeeld wortelwraps of bieten wraps. Zo krijgen je kinderen (en jij zelf natuurlijk) genoeg groeten binnen wanneer je pizza eet. 

 

Probeer maar een keer uit,

Eet smakelijk!

 

 

Dit blog is in opdracht geschreven van: cookinglife.nl. 

Wil jij weten wat een blogger voor jouw bedrijf kan doen? Neem dan contact met mij op. 

 

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.