Home » Recepten » Wrappizza

Wrappizza

Gepubliceerd op 12 maart 2021 om 19:32

Pizza! 

Kind vriendelijk recept.

 

Welk kind is er niet gek op? Maar Pizza's zijn vaak duur, vettig en er zit altijd iets op wat je niet lust. Helemaal wat kinderen niet lusten. Daarom besloten wij om zelf pizza te gaan maken. Heel erg lekker. De kinderen kunnen zelf kiezen wat ze er op willen en je kunt er een leuke activiteit van maken door zelf het deeg te maken.

 

Nadeel

Het nadeel van zelf pizza maken vind ik altijd de rommel die het geeft. Als ik met mijn kinderen pizza's ga maken dan zit niet alleen de tafel, maar ook de grond en de kleding onder de bloem. Geen idee van wie ze het hebben. Maar als wij zelf pizza maken dan lijkt het wel alsof er een poederbrief is geknapt in ons huis.

Voor mij een reden om verder te zoeken naar een alternatief.

 

Wrap pizza

Na wat googelen kwam ik bij wrap pizza's. Je weet wel, gewoon een wrap (tortilla). Die beleg je met tomatenpuree (ik heb altijd een pakje van SUGO? die groene, daar voeg ik wat verse knoflook aan toe). Vleeswaren erop, groente (vaak komen wij niet verder dan ui en zoete paprika) en geraspte kaas. Het ideale hiervan is dat het maar vijf minuten in de oven hoeft (200 graden).

 

Het smeert dus niet zo veel, het is snel klaar en elke wrap kun je weer anders beleggen. 

Zelf vind ik met rosbief en rode ui lekker. Wanneer de wrap na vijf minuten uit de oven komt doe ik er wat rucola over. Heerlijk.

Glaasje rode wijn erbij.. Dit is optioneel natuurlijk. ;)

 

Als je zelf het deeg maakt dan krijg je nog wel eens rare vormen en dikke randen die half gaar zijn. Met een wrap heb je dit probleem natuurlijk niet. Nog een voordeel. 

 

Sinds wij wrappizza hebben gemaakt met de kinderen, willen ze niet anders mee. En mama ook niet, qua schoonmaken. Ideaal.

 

Niet heel gezond

Oke, het is niet de meest voedzaam en gezonde maaltijd. Maar je kunt de wrap pizza gezonder maken door volkoren wraps te gebruiken ipv de gewone. Ook kun je denken aan zalm op de wrap. Slanke kaas en meer groenten. Maar ach.. een keer wat minder groente is ook oke ;) 

 

Probeer maar een keer uit,

Eet smakelijk!

* Affliatielink

KokenKoken

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.