Home » Recepten » mijn airfryer favorieten!

mijn airfryer favorieten!

Gepubliceerd op 27 maart 2021 om 14:30

De oplettende lezer heeft al gelezen dat ik een airfryer heb en deze graag gebruik. Sinds ik een airfryer heb, is hij niet meer weg te slaan uit onze keuken. Er zijn weken dat ik hem misschien wel 5x per week gebruik.

Ik heb zelf de Philips airfryer xxl, het leuke is dat je allerlei accessoires erbij kunt kopen. Zoals een grillplaat, een bakplaat, een scheidingswandje. Ik heb via een oom uit het verre Oosten wat accessoires erbij besteld. Zo heb ik een bakblik waar je cake in kunt bakken, en een scheidingswand voor boven en onder.

Dit laatste gebruik ik vaak als ik onder pommes duchess doe en boven vis(sticks). Van 'ocean quisine' heb je vis met spinazie er in. Hier favoriet en kan dus zo bij elkaar in de airfryer. Ideaal en vooral lekker simpel.

 

gehaktballetjes uit de airfryer

Op de vraag of je een airfryer moet aanschaffen? 

 

Kan ik alleen maar volmondig ja zeggen. Het is veel compacter dan een oven, hij is veel stiller en je kan hem opbergen. Je kunt hem dus ook meenemen op vakantie of naar het feestje bij de buren. Gerechten zijn sneller klaar en je bakt niet in olie (wat bij een frituurpan wel zo is) hierdoor is het een gezondere variant. 

Tevens kun je in een airfryer ook gewoon gezonde gerechten klaar maken.

 

Ik ben lid geworden van een facebookpagina waar je tips en trics kunt lezen en nieuwe gerechten kunt ontdekken. Ook heb ik de airfryer baktijden app waarin je kunt opzoeken hoelang iets in de airfryer moet. Er staan 706 producten in! Genoeg keuze.

Wist je bijvoorbeeld dat je een ei in de airfryer kunt bakken en kunt koken?

 

Zelf bak ik (kaiser) bolletjes het liefst in de airfryer, ze zijn dan veel egaler bruin en knapperiger. 

 

Hou je niet van gekookte aardappelen?

Gewoon even een aardappel schillen, in kleine blokjes snijden wat olie en wat rozemarijn toevoegen en dan 20 a 30 minuutjes in de airfryer! heerlijk! Je wilt nooit meer iets anders. 

 

Onze favorieten uit de airfryer?

 

Zelf ben ik fan zalm in bladerdeeg met spinazie. De kinderen vinden de taartjes ook erg lekker. En het is super gezond. Super simpel om te maken ook. 

Bladerdeeg, strookje bevroren zalm opleggen, balletje diepvries spinazie. Wat zout en peper. Dicht vouwen. Bestrijken met wat ei en dan 15 minuten op 180 graden en nog eens 10 minuten op 160 graden! Succes gegarandeerd. 

 

Griekse schotel uit de airfryer van lekker en simpel is ook een aanrader. 

 

Ik maakte al een aantal keer zelf een worteltaart uit de airfryer. 

 

Wat ook lekker is, is vlees uit de airfryer. Zo maak ik altijd zelf gehaktballen en kleine gehaktballetjes voor de spaghetti;. Gehakt met ei en kruiden naar eigen smaak kneden tot balletjes. 15 minuten in de airfryer op 180 graden en je hebt heerlijke sappige gehaktballen.

Tip als je gehaktballen gaat maken: leg dan een aluminiumpapier onder het mandje, zodat het vet daarop valt. Even verwijderen na het eten en voila, airfryer weer schoon.

 

Lees hier tips over: Airfryer schoonmaken)

 

Van groente, tot aardappelen en vlees. Van broodjes, tot ei en taart. Alles met gemak in de airfryer. 

Eigenlijk kun je bijna alles maken in de airfryer. Je moet je er even in verdiepen en vooral veel variëren. Gewoon doen! Het is heerlijk en super makkelijk!

 

 

Eet smakelijk!!

 

In dit blog zitten affiliatie links verwerkt, dat betekent dat ik een commissie krijg als jij iets koopt via mijn link.

Voor jou is het product niet duurder, van de opbrengsten onderhoud ik mijn website! Dus alvast bedankt.

 

Liefs Lisanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.