Home » Recepten » Worteltaart uit de airfryer

Worteltaart uit de airfryer

Gepubliceerd op 30 maart 2021 om 10:48

Bij mijn airfryer favorieten beschreef ik dat ik al een aantal keren worteltaart heb gemaakt. 

Wij houden thuis namelijk wel van taart, cake en bakken. Maar de weegschaal vindt dit iets minder leuk. Dan ga je op zoek naar alternatieven en dan kom je uit bij de worteltaart.

 

Niet dat daar geen suiker in zit hoor, ook nog te veel. Maar het idee dat kinderen dan ook groenten extra binnenkrijgen stond me wel aan. Ook wilde ik graag wat anders proberen.

Na wat zoeken op internet kwam ik uit bij dit gerecht voor een worteltaart uit de airfryer.

 

Bak je mee? 

 

Ingrediënten:

Voor de taart:

- 200 gram wortel

- 150 gram boter

- 150 gram kristalsuiker (ik sjoemel hier altijd iets van af)

- 2 eieren

- 200 gram zelfrijzend bakmeel

- t theelepel kaneel.

 

Voor de topping:

- 50 gram boter

- 100 gram roomkaas (monchou)

- 125 gram poedersuiker

- 1 zakje vanille suiker

 

Bereiding:

Taart: Rasp de wortel fijn en doe dit samen met de suiker, eieren en de gesmolten boter in een mengkom en roer door elkaar. Voeg nu de zelfrijzend bakmeel, de kaneel en een snuf zout toe bij het wortel mengsel. Giet het beslag in een gewenste bakvorm en bak op 175 graden voor 45 minuten gaar.

Topping:

Boter, monchou, poedersuiker en de vanillesuiker samen maken tot een egaal megsel en op de afgekoelde cake uistsmeren. In de koelkast laten opstijven (minimaal twee uur). 

 

Extra tip: lekker met stukjes walnoot of pecannoot. Graf hakken en aan het beslag toevoegen of met een rasp over de taart raspen.

 

 

Wil je nou meteen aan de slag maar heb je geen accessoires voor je airfryer. Ik maakte een affliliatielink voor jullie. Alleen even kijken welke maat airfryer je hebt en waar dit in past.

 

Eet smakelijk,

 

Liefs Lisanne

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.