Paardenbloemensiroop

Gepubliceerd op 14 mei 2021 om 20:07

Paardenbloemensiroop mag niet ontbreken aan de lentekuur, omdat het helpt bij het reinigen van het lichaam, vooral bij het verwijderen van gifstoffen uit de lever en het bloed.

De lente is het seizoen waarin we veel paardenbloemen kunnen plukken. Daarom vandaag een recept om je eigen paardenbloemensiroop te maken.

paardenbloemensiroop

Paardenbloemensiroop maak je makkelijk zelf!

Het is heel eenvoudig om zelf te maken.

Wat heb je nodig om paardenbloemensiroop te maken?

- 150 paardenbloemen

- 600 gram suiker

- citroen

 

Hoe maak je paardenbloemensiroop?

Pluk de paardenbloemen en laat de bloemen 20 minuten koken in een liter water. De pan moet gesloten blijven, zodat het water niet verdampt. Na 20 minuten koken haal je de pan van het vuur en laat je hem afgedicht een dag staan. Zeef de volgende dag het sap en gooi de bloemen weg. Doe de suiker in het sap en laat dit een uur koken. Het heeft de dikte van siroop nodig. Zeef aan het einde het sap van een citroen en laat dit nog 10 minuten mee koken.- Laat het afkoelen en doe het in potten.

Je kunt het paardenbloemensiroop consumeren in de thee, met water en zelfs gewoon zo. 

paardenbloemenjam maken

Zo maak je paardenbloemenjam:

 

Wat ook lekker (schijnt te zijn) is: Paardenbloemenjam..

 

Hoe maak je paardenbloemenjam?

Ingrediënten:

- 120 gram paardenbloemen

- 1 l appelsap

- 1 pak geleisuiker

- sap en rasp van een citroen.

 

Bereidingswijze: 

Roer de appelsap, citroenrasp en -sap en de geleisuiker door elkaar in een grote pan. Knip de groene bloembodems door zodat de bloemen uit elkaar vallen. De bloemblaadjes roer je door het mengsel in de pan, de bloembodems gooi je weg. Het is niet erg als er wel wat groen in je pan terecht komt. Breng het aan de kook en laat het al roerend een paar minuten flink door koken. Doe daarna het mengsel in schone potten, sluit af en zet op de kop. Na een week ongeveer is de jam het lekkerste. Het is heel lang houdbaar!

 

 

Tevens is het natuurlijk leuk om met je kinderen paardenbloemen te plukken. Doe dit trouwens het liefst in je eigen tuin, niet langs de weg ivm hondenpoep en auto's. Laat ook voldoende paardenbloemen staan voor de bijen! 

Kijk hier wat je allemaal kunt doen met: Knutselen met kastanjes voor peuters en kleuters

Kijk hier voor nog meer recepten.

 

En ga jij het proberen? Paardenbloemenjam of siroop? Laat het me weten wat je ervan vindt..

 

 

Liefs Lisanne 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.