Snelle en gezonde maaltijden met een druk gezin!

Gepubliceerd op 27 mei 2022 om 16:10

Je kent het vast wel school, werk, sporten en tussendoor huilende kinderen en stinkende luiers. Oh ja, vanavond zwemles! Hoe moet je dit toch allemaal handelen. Ik wil graag een gezonde maaltijd op tafel krijgen voor mijn kinderen maar vaak ontbreekt het aan tijd. Tijd om gewoon lekker en gezond te koken. Hoe krijg ik toch snel en simpel een gezonde maaltijd op tafel? Ik vertel je mijn tips

creer een snelle gezonde maaltijd voor het hele gezin

Makkelijke recepten

Mijn eerste tip: Zorg dat je een aantal gezonde en makkelijk recepten achter de hand. Iets wat iedereen lekker vindt en je in een handomdraai klaar maakt. Met simpele ingrediënten die je vaak altijd wel in huis hebt.

Zelf heb ik bijvoorbeeld altijd alles in huis voor een broodje hete kip. Altijd een succes, misschien niet het meest gezonde, maar met frietjes en een beetje sla (die wij vaak zo uit de groentetuin halen) is het een makkelijke maaltijd die in korte tijd op tafel staat. Als het met kinderen even makkelijk en snel moet is het ideaal om een aantal recepten achter de hand te hebben. 

 

Eten uit de vriezer

Een andere tip is om op momenten dat je wel tijd hebt meer te koken en te bewaren in de vriezer. Tomatensaus of Tomatensoep bijvoorbeeld. Voordat je naar je werk gaat haal je dit uit de vriezer om te ontdooien. Bij thuiskomst even opwarmen in de pan en klaar. Bij de tomatensaus moet je alleen een beetje pasta koken. Binnen 10 minuten kun je eten aan tafel met je kinderen, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan. Ideaal voor als je even snel moet en je toch gezond wilt eten met je kinderen.

 

Je kunt ook eten fermenteren, zodat producten langer goed blijven. Je leest meer over fermenteren hier: Groente en Fruit fermenteren kun je leren!

gezonde maaltijd voor het hele gezin. Snelle maaltijd

Uitgekookt voor het hele gezin

Geen tijd, inspiratie, zin of mogelijkheid om te koken? Heb je geen recepten achter de hand en geen eten in de vriezer? Je kunt ook kiezen voor maaltijden via: Uitgekookt. Bij uitgekookt bereiden chefs dagelijks verse maaltijden die vol gezonde voedingswaarden zitten. Zodat jij ze alleen nog in de magnetron hoeft te zetten. Super snel en simpel een gezonde maaltijd op tafel voor jou en je gezin.

 

Verse maaltijden op tafel voor het hele gezin

De maaltijden van Uitgekookt zijn kant en klaar. Ze worden dagvers bereid door professionele chefs en vaste bezorgers komen ze gekoeld bij je thuis bezorgen. Je hoeft zelf dus niet meer te koken en bent altijd verzekerd van een verse en gezonde maaltijd aan huis. Je warmt de maaltijden eenvoudig op in de oven of magnetron. ZO heb je iedere dag (of een aantal dagen per week) een gezonde, snelle maaltijd op tafel voor het hele gezin! Lijkt mij ideaal zo’n maaltijdservice.

 

Je kunt zelf kiezen welke maaltijden je wilt ontvangen en wat jij en jouw gezin lekker vinden om te eten! Net als in een restaurant, maar dan thuis! Eenvoudig en snel. Wat wil je nog meer?

 

Ideaal voor de dagen met zwemles, sporten en vergaderingen in de avond! Het gezinsleven is al hectische genoeg! Soms moet je dingen vereenvoudigen.

 

Deel hieronder jouw favoriete makkelijke recept en laten we elkaar helpen met een lijstje aan makkelijke recepten..

 

Liefs Lisanne 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Irene
10 maanden geleden

Hier vinden we

Brocolli bloemkool kipblokjes met kipkruiden(ff voor koken en kip bakken)
Roomkaas naturel of kruiden
Paprika poeder zout peper
Alles mengen en dan in de oven doen 30 min

Koolhydraatarm